fleet & business

TECHNOLÓGIA ÉS INNOVÁCIÓ

Járműveink minden új generációja még takarékosabb, még intelligensebb, mint elődei voltak; jobb menetképességeket kínálnak, és hatékonyabban kapcsolódnak a külvilághoz.

Világelső szerepet töltünk be az alumínium technológiák terén: kistömegű alumínium platformunk elképesztő torziós merevséggel és a tökéletes 50:50 százalékhoz kozelítő tömegeloszlással ruházza fel a Jaguar XE modellt. A Range Rover alumínium szerkezetének köszönhetően 400 kilóval könnyebb elődjénél, ami kedvezőbb üzemanyag-fogyasztást és károsanyag-kibocsátást jelent.

Folyamatosan arra törekszünk, hogy járműveinket mind takarékosabbá tegyük; ennek érdekében egy sor innovatív energiatakarékos rendszert fejlesztettünk ki és vezettünk be. Ezek között mindenképpen említést érdemelnek az intelligens start-stop technológiával felvértezett, alumínium szerkezetű Ingenium erőforrások, az ultra alacsony gördülési ellenállású abroncsok, vagy a kistömegű, áramvonalas könnyűfém keréktárcsák, amelyek optimális üzemanyag-fogyasztást eredményeznek.

Mindezen fejlesztések megtalálhatók a Land Rover E-Capability Discovery Sport és E-Capability Evoque modelljeiben, valamint a Jaguar E-Performance XE és E-Performance XF típusaiban. Ezek a megoldások teszik őket modellkínálatunk legtakarékosabb tagjaivá, amelyek lenyűgözően kedvező üzemanyag-fogyasztással és alacsony CO2-kibocsátással bírnak.

Ami pedig a vezetők következő generációját illeti, már belekezdtünk a jövő technológiáinak a fejlesztésébe. Olyan megoldásokról beszélünk, mint a távvezérelt haladás terepen, a prediktív kézmozdulat- és hangvezérlés, az intelligens üveg, amely forradalmasítja az utastéri kapcsolattartás élményét, vagy a félautonóm közlekedés, aszfalton éppúgy, mint terepen.

Üzemeinkben is folyamatosan újításokra törekszünk: így alakíthattunk ki még takarékosabb, még inkább fenntartható gyártási folyamatokat. Kifinomult autóipari virtuális valóság tesztlaboratóriumainknak köszönhetően például alaposan csökkentek az új modellek fejlesztésének költségei és időtartama: több mint 1,2 millió tesztkilométert tudtunk megtakarítani, aminek eredményeként 290 tonnával kevesebb CO2-t bocsátottunk a légkörbe.

KUTATÁS-FEJLESZTÉSI BERUHÁZÁSOK

A Jaguar Land Rover vállalta, hogy 3,5 milliárd angol font értékben fejleszt olyan élvonalbeli innovációkat, amelyek üzletmenetünk minden aspektusában éreztetik kedvező hatásukat.

Az elmúlt évtizedek során számos forradalmian újszerű technológiát mutatott be a Jaguar Land Rover, ám vannak még elképzelések a tarsolyunkban. Az Egyesült Királyság legnagyobb kutatás-fejlesztési beruházójaként jelentős előrelépést értünk el a hajtásláncok, a hibrid technolóigia, az elektronika és a szórakoztató rendszerek fejlesztése terén, és olyan jövőbe mutató technológiákban, amelyek lehetővé teszik a vezető nélküli autók megvalósítását.

Szintén kitűzött célunk, hogy a létező technológiákat tökéletesítve továbbfejlesszük autóink belső terét és karosszériáját; hogy új energiatárolási és erőátviteli koncepciókat dolgozzunk ki, és hogy tökéletesítsük járműveink tömegeloszlását és teljesítményét. Mindezen fejlesztések azon átfogó stratégiánkra épülnek, amelynek keretében folyamatosan CO2-kibcsátásunk csökkentésére törekszünk.