fleet & business

FELELŐSSÉGTELJES JÖVŐT ÉPÍTÜNK

A Jaguar Land Rover 2015-ben elnyerte a Fenntartható Fejlesztésű Vállalkozásoknak járó Királynői Elismerést, 2013/14-ben pedig a Business in the Community (BiTC) az "Év felelősségteljes vállalkozása" címet adományozta a vállalatnak. A díj elismeri azon igyekezetünket, hogy szüntelenül tökéletesítsük környezetvédelmi teljesítményünket.

Már most teljesítettük 2020-as célkitűzéseinket, 30 százalékkal csökkentve az egy járműre eső CO2-kibocsátást és vízfelhasználást. A gyártásban 2007-hez viszonyítva 79 százalékkal szorítottuk vissza a lerakóba kerülő hulladék mennyiségét; a működésünk során keletkező, egy járműre eső CO2 mennyiségét pedig 30.5 százalékkal mérsékeltük.

Feltett szándékunk, hogy minél több újrahasznosított alumíniumot alkalmazzunk a gyártásban, 200 legnagyobb beszállítónkkal pedig rendszeresen egyeztetünk, hogy ők is betartsák szigorú fenntarthatósági előírásainkat.

FENNTARTHATÓ TELJESÍTMÉNY

Folyamatosan az üzemanyag-fogyasztás és a CO2-kibocsátás visszaszorítására törekszünk a Jaguar és Land Rover márkák teljes termékcsaládjában. Ennek során új, ultramodern motorokat fejlesztettünk ki, amelyek kivételesen takarékosak. Ide sorolható a Range Rover és Range Rover Sport modellek hibrid hajtáslánca, amely a hagyományos Range Rovernél akár 26 százalékkkal kedvezőbb CO2-kibocsátásra képes. Szintén ide tartozik Ingenium motorcsaládunk, amellyel a következő típusokban találkozhatunk:

  • Land Rover Discovery Sport E-Capability
  • Vadonatúj Land Rover Discovery
  • Range Rover Evoque E-Capability
  • Jaguar XE E-Performance
  • Jaguar XF E-Performance
  • Vadonatúj Jaguar F-PACE


A Jaguar E-Performance modelleket könnyű felismerni a hátul elhelyezett, diszkrét kék E emblémáról, míg a Land Rover E-Capability kiviteleket a szintén hátul található, kék színű Discovery Sport és Evoque típusjelzés azonosítja.

Ismerje meg 85* különböző, 130g/km alatti CO2-kibocsátású Jaguar és Land Rover modellünket.

* A lista az európai uniós piacon elérhető típusválasztékon alapul. A modellek elérhetősége és felszereltsége piactól függően változhat. Kérjük, érdeklődjön helyi márkakereskedőjétől (frissítve 2016 áprilisában.)

A KÖZÖSSÉGEK TÁMOGATÁSA

"Inspiráció a jövő mérnökeinek" elnevezésű kezdeményezésünk munkagyakorlatot, képzést és szakképesítést kínálva segít a fiataloknak és a munkanélkülieknek, hogy megvalósítsák elképzeléseiket.

JÓTÉKONYSÁGI PROJEKTEK

A Jaguar Land Rover számos olyan jótékonysági kezdeményezést támogat, amelyek az egészségügy, az emberjogok, a fenntarthatóság és a környezetvédelem terén fejtik ki pótolhatatlan tevékenységeiket.

A ClimateCare ‘LifeStraw® Carbon for Water’ projektjének támogatása révén Kenya Busia térségében 1,9 millió ember számára segítettünk ivóvizet biztosítani, miközben csökkentettük a régió CO2-kibocsátását. Land Rover gépkocsikat adományoztunk a Nemzetközi Vöröskeresztnek és a Born Free természetvédelmi szervezetnek, ezzel segítve mindennapi munkájukat.